Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram

Nersis Mühendislik olarak, yazılım ürünlerimiz ile tüm dünyaya hizmet veren global ölçekte bir kuruluşuz. 10 yılı aşan sektörel tecrübemiz ile global pazarda kullanılan yazılımlar geliştirmekteyiz. Yeni teknolojileri takip eden, sonuç odaklı düşünen, genç, dinamik ve tecrübeli ekibimizle, daha güçlü bir şekilde çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

İLETİŞİM

ERP Yazılımları

Proje Açıklaması

ERP Nedir?

Kurumsal kaynak planlama (ERP), kurumların muhasebe, satın alma, proje yönetimi, risk yönetimi ve mevzuat uyumunun yanı sıra tedarik zinciri operasyonları gibi günlük iş faaliyetlerini yönetmek için kullandığı bir yazılım türünü ifade eder. Eksiksiz bir ERP ürün seti, bir kurumun finansal sonuçlarını planlamaya, bütçelemeye, tahmin etmeye ve raporlamaya yardımcı olan Enterprise Performance Management yazılımını da içerir.

ERP sistemleri, çok sayıda iş sürecini bir araya getirir ve bu iş süreçleri arasında veri akışı sağlar. ERP sistemleri, kurumun ortak işlem verilerini birden fazla kaynaktan toplayarak veri yinelemesini ortadan kaldırır ve tek doğruluk kaynağı ile veri doğruluğu sağlar.

ERP sistemleri günümüzde, her sektörden tüm büyüklüklerdeki binlerce işletmenin yönetiminde kritik önem taşımaktadır.

ERP Sistemlerinin Yararları

ERP sistemlerinin yokluğunda, büyük üreticiler kendilerini, birbiri ile etkileşimi ve bağlantısı olmayan birçok yazılım uygulamasının içerisinde bulabilirdi.

Birbiriyle etkileşimi olması gereken konulardan bazıları şunlardır:

  • Tasarım mühendisliği (nasıl daha iyi ürün yapılabilir)
  • Mevcut potansiyelden, en iyi potansiyele kadar sipariş analizi
  • Faturalardan, nakit makbuzlarına kadar gelir döngüsü oluşturulması
  • Satınalma, envanter yönetimi, maliyetleme arasında sistem oluşturulması
  • Gelir, maliyet, kar konularında çeşitli seviyelerde muhasebe işlemlerinin yapılması

ERP sistemleri sayesinde yukarıdaki gibi değişik konular, tek bir sistem altında toplanabilmektedir.

"Müşteri ilişkileri yönetimi" gibi müşterilerle birebir ilişkili kavramlar, "kalite kontrol" gibi arka planda çalışan ve müşteri ihtiyaçlarının karşılanmasına odaklı kavramlar ve tedarikçilerle, taşıma işlemleri ile ilgilenen "tedarik zinciri" ile ilgili kavramlar, bazı sistemlerde kapsam ve etkinlik boşlukları olmasına rağmen, ERP sistemleri bünyesinde rahatça birleştirilebilir. Bir ERP sistemi olmadan, üretici için bu kavramları bir araya getirmek oldukça karmaşık ve zor olabilir.

ERP sistemlerinin kusursuz en önemli artılarından biri modüler yapı da olmasıdır. Modüler yapının önemi, ERP uygulamasını satın alma ve kurma sürecinde daha da ön plana çıkar. Bir kurum, ERP uygulamasının sahip olduğu fonksiyonların tümünü kullanmak istemeyebilir. Bu nedenle modüler yapı istenilen fonksiyonları istenilen zamanlarda kullanmayı mümkün kılar. Farklı uygulamalar her zaman birbiri ile uyumlu çalışmaz ve işletme için sorunlar oluşturulabilir. ERP sistemlerinde ise tüm modüller ve uygulamalar birbiri ile uyumlu olarak çalışmaktadır.

Başlangıç Tarihi
  • 06 Ekim 2021, 03:17
Proje Adı
ERP Yazılımları
Proje Kategori
Yazılım çözümleri