Kısaca iOT; nesnelerin ve cihazların; gömülü elektronikler, sensörler, yazılım ve ağ bağlantısı ile çevresindeki veriyi toplayıp, bu veriyi diğer nesneler ile değiş tokuş edebilmesidir. Başka bir deyişle bu sistemde var olan nesnelerin (bisiklet, anahtar, fırın, uçak, saat, otobüs, televizyon, telefon vb.) internete bağlı olmaları ve birbirleri ile konuşabilmeleridir.
Big data, verinin analiz edilip sınıflandırılmış, anlamlı ve işlenebilir hale dönüştürülmüş halidir.
En basit ifadeyle yapay zeka (AI), görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit eden ve topladıkları bilgilere göre yinelemeli olarak kendilerini iyileştirebilen sistemler veya makineler anlamına gelir. Yapay zekâ pek çok biçimde kendini gösterir. Örneğin:
Yapay Zeka, herhangi bir özel biçim veya işlevden ziyade süper güçlendirilmiş düşünce ve veri analizi yeteneği ve süreciyle ilgilidir. Yapay zeka üst seviye işleve sahip insan benzeri robotların dünyayı ele geçirmesine ilişkin görüntüler sunsa da, yapay zekanın amacı insanların yerini almak değildir. Amaç insan yeteneklerini belirgin şekilde geliştirmek ve bunlara katkıda bulunmaktır. Bu nedenle oldukça değerli bir ticari varlıktır.